יום שלישי, 18 ביוני 2013

סדנת קינוחים כולל מתכונים!

 

הוזמנתי לסדנת קינוחים שהתקיימה ב"סטודיו לבישול" (נקרא לפני-כן "המרכז לקולינריה חוויתית") בתל אביב.



הסדנה הייתה בהנחיית הקונדיטורית נעמה זעפרני אשר עבדה בעברה כקונדיטורית מסעדת "סיטארה" בתל-אביב. כיום מנחה סדנאות שוקולד, קינוחים ואפייה והעבירה עד היום מעל 200 סדנאות.



הנה המטעמים שהכנו בסדנא ואופן הכנתם:
 
*** קרם ברולה
437 גרם שמנת מתוקה
135 גרם חלב
75 גרם סוכר
6 חלמונים
10 גרם תמצית וניל
אופן הכנה:
בסיר מרתיחים את החלב ובקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את החלב לתערובת הביצים בשלוש פעמים בכדי ליצור השוואת טמפרטורות תוך כדי ערבוב מתמיד. מחזירים לאש לעוד כשתי דקות על אש נמוכה. מסננים ומעבירים לכלי חרס
אפייה: 90 מעלות כשעתיים עד לקבלת קרם רוטט במקצת אך יציב, ולאחר מכן יש לקרר את הקרם ולשרוף קרמל מלמעלה.
 

ניתן לראות את אופן ההכנה ביו-טיוב כאן(או חפשו: "נעמה זעפרני קרם ברולה")


*** טראפלס
250 גרם שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד מריר
 
אופן הכנה:
ממיסים על בן-מארי שוקולד. לאחר ההמסה מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מורידים מהאש ומגלגלים בתוך אבקת קקאו.

ניתן לראות את אופן ההכנה ביו-טיוב, כאן ( או חפשו: "נעמה זעפרני טראפלס")
*** שוקולד ג`אנדויה
300 גרם שוקולד
300 גרם מחית פרלינה
100 גרם אגוזים
 
אופן הכנה:
ממיסים שוקולד ופרלינה על בן מארי, מורידים מהאש ומוסיפים את האגוזים
משטחים על גבי תבנית ומקררים.
*** טארט קרם פטיסייר ופירות
* בצק פריך שקדים:
150גרם חמאה חתוכה לקוביות
95 גרם אבקת סוכר
 60 גרם ביצים
5 גרם תמצית וניל
קורט מלח
30 גרם אבקת שקדים (שקד מולבן טחון)
250 גרם קמח לבן
 
אופן הכנה:
מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר במהירות גבוהה , לאחר מכן מוסיפים את הביצים כאשר הן נבלעות מוסיפים את אבקת השקדים והמלח ולבסוף מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח, עד לקבלת בצק אחיד, יש להזהר מלישת יתר. את סוף הלישה יש לבצע באופן ידני.
 
* קרם פטיסייר:
10 גרם תמצית וניל
1/2 ליטר חלב
80 גרם סוכר
30 גרם סוכר
105 חלמונים
כף קמח לבן
כף קונפלור
 
אופן הכנה:
בסיר מרתיחים את החלב ו30 גרם סוכר, בקערה נפרדת טורפים חלמונים ואת יתרת הסוכר.מוספים את הקונפלור וטורפים היטב, כאשר החלב רותח בשלוש פעמים שופכים לתוך תערובת החלמונים, לאחר מכן מחזרים הכל לסיר. מוסיפים את הקמח טורפים עד כדי הסמכה.
והנה השלב לו חיכינו - הקרם ברולה - גם נראה טוב וגם טעים מאוד:
קצת רקע כללי על הסטודיו והסדנאות:
הסטודיו לבישול מציע מגוון של סדנאות בישול וקינוחים לקבוצות סגורות.
אורך כל סדנה כ-2-3 שעות, כאשר בסוף הסדנה תקבלו ארוחה עשירה שכוללת את המנות שהכינו המשתתפים. כל סדנה מלווה ביין, קווה/למברוסקו, שתייה קלה, קפה וכו`.
הסדנאות שלנו הן אקטיביות – כך שהשף מסביר ומדגים אך אתם אלו שמכינים את כל המנות. כשרות – בהשגחת רבנות תל-אביב.
בסדנה ממוצעת ישנן 4-7 מנות, כאשר כל משתתף יכין באופן פעיל לפחות 3 מתוכן, וכמובן יכיר וילמד גם על היתר.
 
מצד אחד, כל הסדנה עברה ברוגע ונעימות, אפשר להיות פעילים ושותפים למעשה בכל השלבים, אך מצד שני לדעתי, הסדנה נמשכה זמן ארוך מדי (3 שעות, אם לא יותר). לא מדובר בסדנה של ארוחות, שבסופה אוכלים ארוחה, או שאפשר לאכול במהלכה ארוחת ביניים, (לגבי האופן של סדנאות בישול תבינו יותר כשתקראו על סוגי סדנאות למטה) וחלק מהזמן עובר פשוט ב"לחכות".
סוגי הסדנאות:

ישנן מגוון סדנאות, החל מקורס בישול בסיסי וסדנאות בישול איטלקי, בישול בשרי, צרפתי, אסיאתי ועוד. 

קיימת אפשרות להרכיב סדנה מותאמת-אישית בהתייעצות עם שף הסטודיו.
גם רעיון נחמד בעיני, לצורכי גיבוש וארגון צוותים, קיימת אפשרות לקיים את הסדנה בשיטת "קרב סכינים" – כאשר הקבוצה מתחלקת לצוותים ליצירת תחרות ושיתוף פעולה.
 

ניתן למצוא מידע נוסף על הסדנאות ולעיין בגלריית תמונות מהסדנאות באתר: http://www.bishulon.co.il/

או בדף הפייסבוק:
 
הסטודיו לבישול
בן אביגדור 18, תל-אביב
טלפון: 073-741-5633

קרדיט על רוב הצילומים של הצלם , בהם חתמתי עם "פבל", אותו תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק Pasha Malin

תודה נוספת על מתנה נחמדה שקיבלנו מחנות "Chef Depot" שיש בה את כל הציוד והכלים למטבח ולמקצוענים.
החנות נמצאת בשד` בן יהודית 24, ת"א




לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק: 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...