יום שלישי, 6 באוקטובר 2015

פוסט בריא - לאכול בריא יותר עם קינופלקס, קינואה, כוסמת וחטיפי אנרגיה - כולל מתכונים!




אני משתדלת לאכול ולהכין אוכל "מאוזן", משתדלת למצוא תחליפים בריאים יותר וכו', אך אני לא נכללת בין אלו שאוכלים רק אורגני, מכניסים אך ורק מזון בריא הביתה וכו'.
מה שכן, אני אוהבת מאכלים המשלבים בורגול, קינואה, אך לא תמיד כל בני הבית מתלהבים ועדיין לא בטוחה גם כיצד להכין ולשלב אותם בתפריט.

כששמעתי על "פתיתי קינואה", התלהבתי מהרעיון, כיוון שזו דרך מצויינת לשלב קינואה בתוך כל מיני מאכלים!
מדובר בפתיתי קינואה שמתאימים לאכילה כמו שהם או במגוון שילובים, כמו בחלב או ביוגורט, אפשר להוסיף אותם בסלטים, מרקים וכתחליף לפירורי לחם, לדוגמה בהכנת קציצות או פשטידות.



דרך מצויינת לדעתי, לשלב קינואה עם הערכים התזונתיים שלה בתוך התפריט שלנו, גם אם בני משפחתי פחות אוהבים לאכול קינואה כמנה או תוספת. ידוע שהקינואה מאוד בריאה, ליתר דיוק קינואה עשירה בחומצות אמינו חיוניות, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים חשובים כמו מגנזיום, סידן וברזל ובנוסף, קינואה אינה מכילה גלוטן.

על מה בדיוק אני מדברת?

"קינופלקס" של חברת B&D (בטר אנד דיפרנט) הם פתיתי קינואה העשויים מזרעי קינואה שעברו תהליך מיוחד של בישול וקלייה קצרה, השומרים על הערכים התזונתיים של הקינואה. בשיטת הייצור הייחודית של המפעל, פתיתי הקינואה מיוצרים מזרעי קינואה שלמים (ולא מקמחים), דבר המשמר את הערכים התזונתיים ומקנה למוצר קריספיות.
בסדרה 3 סוגים "קינופלקס":
קינופלקס טבעי - 100% פתיתי קינואה קלויים
קינופלקס אורגני - 100% פתיתי קינואה אורגניים קלויים
קינופלקס במתיקות מעודנת - מכיל 94% קינואה, 5% סוכר ומלח


ההתרשמות שלי מהמנות בהן אני ניסיתי לשלב את הפתיתים עד כה, הם כל כך קטנים וללא טעם שמשתלט, כך שהם בקושי מורגשים בתוך המנות.
שילבתי לדוגמה בתוך חביתה. בחביתה, גם המרקם של הפתיתים כבר לא היה מורגש, אלא התמזג עם החביתה.



מחיר: 18-20 ש"ח (לאריזה במשקל של 200 גרם).

למוצרים כשרות פרווה בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית.


להשיג ברשתות השיווק - רמי לוי, חצי חינם ועדן טבע מרקט, חנויות טבע ובחנויות מובחרות.



הצעה למתכון - "כדורי חמאת בוטנים וקינופלקס"
באדיבות יעל ריין, שפית טבעונית
חומרים (לכ 11 כדורים קטנים): 



1+1/4 כוסות קינופלקס טבעי של בטר אנד דיפרנט 
4\3 כוס מחית תמרים טבעית (ללא תוספת סוכר) 
2\1 כוס חמאת בוטנים טבעית (ללא תוספות) של בטר אנד דיפרנט 
1 כפית מי הדרים (לא תמצית מרוכזת) 
4\1 כוס אבקת קקאו (ללא סוכר) לאיבוק 

  • אופן ההכנה:
  • מערבבים את מחית התמרים, חמאת הבוטנים ומי ההדרים. מוסיפים את הקינופלקס ומערבבים לתערובת אחידה. (ניתן לשנות את כמויות המרכיבים במתכון לפי הטעם). 
  • בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ 5 ס"מ, להשתדל שיהיו אחידים בגודלם. 
  • מגלגלים כל כדור באבקת קקאו, מנערים קלות ומניחים על מגש.   ניתן לגלגל הכדורים שוב בקינופלקס אם רוצים.
  • לצנן לפני ההגשה.  

(עדיין לא ניסיתי את המתכון בעצמי אבל הוא מוצא חן בעיני ואני מתכננת להכין אותו יחד עם הילדים)




ואם אתם רוצים את הקינואה בצורה הקלאסית להכנת מאכלים, חברת תבואות מציעה קינואה אורגנית וכוסמת אורגנית להכנת מנות בריאות, מגוון תבשילים וסלטים טעימים ובריאים, אשר מתאימים גם לאירוח.

הנטורופתית ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת מדיטבע לרפואה משלימה, מסבירה על היתרונות בריאותיים של הקינואה והכוסמת:

הכוסמת מהווה מקור מצוין לחלבון, חומצות אמינו - מתיונין, מינרלים (ברזל, מגנזיום, סידן וזרחן), ויטמין B וויטמין E. הודות לסיבים והמינרליים הכוסמת גם מסייעת במניעת רמות גבוהות של כולסטרול בדם. בנוסף, לכוסמת אינדקס גליקמי נמוך יחסית לשאר הדגנים, ולכן היא מסייעת לאיזון רמת הסוכר בדם ומניעת היפוגליקמיה. כמו כן, הכוסמת אינה מכילה גלוטן כך שהיא בטוחה לחולי צליאק.

הכוסמת מתאימה להכנת תבשילים, מרקים, קציצות וממרחים ולמילוי ירקות מבושלים. ניתן להכין עם הכוסמת גם מנות מתוקות.

הקינואה מכילה את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף, כך שהיא מהווה תחליף בשר לצמחונים. כמו כן, היא עשירה בוויטמינים מקבוצת B ומינרליים חשובים כמו מגנזיום, סידן וברזל וסיבים תזונתיים. לקינואה ערכים נמוכים יחסית של פחמימות כך שהיא מתאימה לתפריט דיאטטי. 

גם הקינואה וגם הכוסמת נטולות גלוטן, ומותרות לאכילה לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן". 
לקינואה ולכוסמת של "תבואות" יתרון חשוב בהיותם אורגניים, כך שהם נקיים מחומרי הדברה ודשנים כימיים.

הקינואה מתאימה לשילוב בסלטים קרים וכתוספת בריאה ומזינה במקום אורז לצד דגים, בשר ועוף. ניתן להוסיף לקינואה פירות חתוכים וסילאן לקבלת מנת קינוח.



ציינתי בתחילה, שאני לא כל כך יודעת כיצד מכינים קינואה, אז בנתיים התנסתי עם המוצר והבנתי שזה ממש פשוט להכין קינואה!
נדמה לי שיש מספר הצעות להכנת קינואה, אני מצאתי את זאת מתאימה עבורי:

מכסים את הקינואה במים רותחים, מכסים, עד שהקינואה תפוחה וכבר לא לבנה.

במקביל הקפצתי ירקות - טיגנתי בצל ושום, גירדתי קישוא וגזר, קצצתי פטריות ותיבלתי היטב. 
בעניין התיבול: חוץ ממלח, פלפל, הוספתי גם מעט חוואיג', תבלין בריא שמוסיף טעם וצבע.

מומלץ להגיש עם טחינה ומעט סילאן.

יצא טעים מאוד, שאפילו הילדים שלי טרפו! 
לצערי עדיין לא כולם רצו לאכול מהקינואה עצמה, אבל דווקא הקטן שלי בן השנתיים אכל מהמנה. 

אני מאוד אוהבת את המרקם של הקינואה, יש לו מן קראנץ' כזה.
(דרך אגב, את התיאבון למנה הזו עוררה בי המנה שאכלתי למנה הזאת בלה ביסטרו בר. אפשר לקרוא את הפוסט כאן. )

כשרות בד"ץ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה.
מחירים: כוסמת אורגנית 9.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם
קינואה רויאל אורגנית – 19.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם

להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. 

לפרטים:  
www.tvuot.co.il


הצעה למנה עם כוסמת (עוד לא ניסיתי בעצמי) שהשילוב שלה נשמע לטעמי:

באדיבות יעל ריין, שפית טבעונית

כוסמת עם עגבניות קלויות בתנור וקונפיט שום

מדובר במתכון פשוט - אם כי מורכב מכמה שלבים. גם את העגבניות הקלויות וגם את הקונפיט שום ניתן להכין מספר ימים מראש. מאכל טעים מאוד, חגיגי, מרשים וגם בריא.

חומרים (לכ 4 מנות)

להכנת הכוסמת:

1 ספל כוסמת אורגנית (מומלץ לקלות אותה במחבת על להבה בינונית-נמוכה כ 5 דקות)
2 ספלים מים
כ 1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם

1 ספל גרגירי חומוס
3 כפות צימוקים (רצוי אורגניים)
2 כפות שמן זית כתית
1 כף רוטב סויה טבעי

אופן ההכנה:

להביא את המים לרתיחה.

לערבב פנימה את הכוסמת עם המלח. להביא לרתיחה.

להנמיך את האש ללהבה נמוכה ולבשל עם מכסה כ 12 דקות.

להסיר מהאש ולצנן עם מכסה סגור כעשר דקות נוספות. להקפיץ עם שתי מזלגות כך שהתבשיל יהיה אוורירי. לשמור בצד.

לטרוף את השמן זית עם רוטב הסויה לתערובת אחידה.

לערבב פנימה את גרגירי החומוס והצימוקים.

לפזר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, בשכבה אחת.

לצלות בתנור אפייה בחום של 180 מעלות צלזיוס כעשרים דקות עד לפריכות גרגירי החומוס והצימוקים.

להכנת העגבניות הקלויות:

 1/4 ק"ג עגבניות שרי במגוון צבעים
 1/4 ספל שמן זית כתית
תערובת עשבי תיבול (למולל עם קצות האצבעות) הכוללת:
 1 כפית עלי מרווה מיובשים
 1 כפית עלי זעתר (או אורגנו) מיובשים
 1 כפית עלי טימין מיובשים (לבדוק שאינם מעופשים ושאינם מריחים עובש!)
 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
 1 כפית מלח ים טבעי גס

אופן ההכנה:

לשטוף את העגבניות ולייבש קלילות.

במרכז העליון של כל עגבניה לחרוץ בעזרת סכין עדינה, את האות x לעומק של כ 2 ס"מ ולפתוח אותה קלות.

לפזר את העגבניות מעל תבנית אפייה, בשורה אחת, כך שהחלק העליון החרוץ של כל עגבניה, כלפי מעלה.

לערבב את שמן הזית עם תערובת התבלינים והמלח.

להזליף אל תוך כל x מתערובת השמן המתובלת, בנדיבות.

לחמם תנור אפייה ל 180 מעלות צלזיוס. להכניס את תבנית העגבניות ולאפות כ 40 דקות. 

לצנן. להכניס לצנצנת אטומה ולשמור במקרר. 

להכנת קונפיט שום:

1 ספל שיני שום יפות מקולפות (עדיפות לשום טרי בעונתו)
1 ספל שמן קוקוס טבעי
1 ספל שמן זית כתית

אופן ההכנה:

להכניס את השום עם השמנים לכלי תואם, כך שהשמן יכסה את שיני השום בכאחד וחצי סנטימטרים.

לחמם על להבה בינונית-נמוכה ולהביא עד כמעט נקודת רתיחה תוך הקפדה שלא לעבור את נקודת הרתיחה.

להמשיך ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כארבעים דקות, עד שהשום מקבל צבע זהוב-חום בהיר ומתרכך מאוד.

לצנן. להכניס לצנצנת אטומה ולשמור במקרר. 

להכנת המאכל כולו:

מערבבים את הכוסמת עם תערובת גרגירי החומוס והצימוקים, ללא עודפי רוטב. ( את פרופיל הטעמים העשיר יתנו למאכל גם העגבניות הקלויות וגם הקונפיט שום).

בתוך קעריות הגשה אישיות, מפזרים שכבה יפה של מחצית כמות הכוסמת.

מעליה מפזרים שכבה של העגבניות הקלויות.

מעליה מפזרים את המחצית השנייה של הכוסמת בשכבה נוספת.

מעליה ממקמים כגבעה קטנה את הקונפיט שום.

מומלץ להגיש את המנה בטמפרטורת החדר. לשם כך יש להביא את העגבניות הקלויות ואת הקונפיט שום לטמפרטורת החדר.

מומלץ לקשט כל קערית בעזרת עלה או שניים של מרווה טרייה או קורנית טרייה.

טיפים:

ניתן להכין את המנה בתוך רינג.
מי שרוצה להדר בחגיגיות וגם בבריאות יכול לפזר על השכבה העליונה של הכוסמת, שעועית ירוקה עשויה אל-דנטה ומומלחת קלות ועליה לשים את הקונפיט שום




ולמי שמתחשק בריא אבל גם מתוק מידי פעם, חטיפי אנרגיה חדשים - בלאסנס balance


חברת "סיטי תוספי מזון" החלה לשווק בישראל את מותג חטיפי הבריאות "באלאנס" מארה"ב, המיוצרים על פי שיטת דיאטת ה-Zone האמריקאית. 
השיטה נקראת גם 40%-30%-30%, שזהו האיזון מבחינת ערך קלורי בין אבות המזון בכל ארוחה:
30 אחוז חלבון, 30 אחוז שומן ו-40 אחוז פחמימות. השילוב של 3 אבות המזון ביחסים הללו מסייעים לאיזון הורמונלי (רמות של אינסולין וגלוקגון בדם), המווסתים את רמת הפחמימות בדם ועל ידי כך מסייעים לתחושת שובע לאורך זמן.

החטיפים של באלאנס מכילים שילוב של 3 אבות המזון  - חלבונים, שומנים ופחמימות – ביחסים קבועים, מועשרים ב- 23 ויטמינים ומינרלים, כ- 15 גרם פרוטאין (חלבון), ומהווים גם מקור מצוין לנוגדי חמצון.

החטיפים מוצעים במגוון של 16 טעמים מעולים! כמו: שקדים עם בראוניז, שוקולד, קרמל עם בוטנים מצופה שוקולד, פטל ושוקולד, עוגיות מצופה שוקולד, דבש ובוטנים מצופה יוגורט, בראוניז שוקולד כפול, מוקה שוקולד צ'יפס ועוד.  

 במגוון סוגי החטיפים גם חטיפים ללא גלוטן במגוון טעמים.

אנחנו טעמנו שלושה מהם, שאפילו לא הספקתי לצלם כי הילדים ממש רצו וכבר ביציאה הראשונה מהבית, לקחתי איתי שניים וכולם אהבו. 
המרקם שלהם עשיר וגם טעים. 
מצויין לארוחת ביניים או כתחליף לממתק. 


תכולת החטיף (45-50 גר'): קלוריות: 180-210, פחמימות: 20-23 גר', חלבון: 13-15 גר', שומנים: 6-7 גרם. החטיפים לא מכילים שומן טראנס.

מחיר: 10-11 ש"ח לחטיף (במשקל 45-50 גרם).
 כשרות: כשר בהשגחת  O-Uחלבי.
ניתן להשיג ברשתות הפארם, בתי טבע, בתי מרקחת וחדרי כושר.


לבריאות!
 




  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...