יום ראשון, 3 בינואר 2016

כורכום וטרי ומרק קטניות עשיר ובריא




כורכום הוא אחד התבלינים הבריאים וגם הנחקר ביותר בעולם. 

הכורכום מקנה למאכל צבע זהוב-צהוב. אני משתמשת בו לדוגמה כשאני רוצה להכין אורז צהוב - מספיק להוסיף מעט כורכום לסיר והאורז מקבל את הצבע הצהוב. 

טעם הכורכום יחסית עדין ולא משתלט על המאכל. 

הוא יכול להשתלב מגוון של מאכלים, כמו מרקים, תבשילים, ירקות, בשר, עוף, דגים...

הכורכום הוא מרכיב עיקרי גם בתבלין קארי (הודי) ובחווייג' (תימני), כך שאם אתם משתמשים עם אחד מהם, גם הרווחתם טעם וגם את הכורכום הבריא. 

"חוות תקוע", המתמחה בגידול ושיווק פטריות מיוחדות וירקות אקזוטיים, מכריזה על פתיחת עונת הכורכום הטרי, והחלה לשווק בימים אלה, שורש כורכום טרי וארוז.





אצלי, באופן קבוע, בין התבלינים נמצא כורכום וחוויג', אך שימוש בשורש כורכום, זו הפעם הראשונה שלי.

ניתן להחליף את התבלין היבש בשורש הטרי, כאשר היחס הוא: כפית תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש כורכום טרי. 

מבחינה חיצונית הוא דומה לג'ינג'ר (תקראו כאן פוסט מפורט על הג'ינג'ר), רק שהוא קטן יותר ומתחת לקליפה הוא כתום. 

אופן השימוש: שוטפים את השורש ואז, ללא צורך בקילוף, מגרדים אותו לתוך המאכל. 


על יעילות הכורכום מבחינה בריאותית מאת הנטורפתית טל בן דוד, יועצת לחוות תקוע:

החומר הפעיל שבכורכום - הכורכומין הינו נוגד חימצון רב עוצמה, בעל תכונות אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות ואנטי בקטריאליות. מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מראים שהוא מסייע למגוון בעיות רפואיות: מניעה וטיפול בסרטן, משפר את תפקוד מערכת החיסון, מוריד את רמות הכולסטרול בדם, משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים, מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה, בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים, ויעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.
בנוסף, מציינת בן דוד, כי הכורכום עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, בהם ויטמין C, B6, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד.



אחסון: מומלץ לשמור את השורש כורכום הטרי במקרר או בהקפאה. 

מחיר לצרכן: 14 ש"ח (למארז של 120 גר')
 
כשרות – רבנות גוש עציון

להשיג ברשתות השיווק


לפרטים והצעות הגשה באתר של חוות תקוע:



התחשק לי להכין מרק עדשים ולשלב בו גם את הכורכום הטרי, בדיוק באותו הזמן, הגיע אלי להתנסות גם תערובת קטניות אורגנית למרק.


 
התערובת של תבואות מכילה מגוון של קטניות ודגנים אשר מצויינים לתזונה בריאה. 

תערובת אורגנית למרק מכילה: עדשים ירוקות, עדשים אדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, פולי אזוקי וחיטת כוסמין.

התערובת מתאימה להכנה כמרק בפני עצמו, כנזיד או כתוספת או אפילו לסלט. 

החלטתי להתנסות הראשונה ללכת על מרק.

ההכנה קלה להפליא - מומלץ להשרות את התערובת חצי שעה במים.

לאחר מכן טיגנתי בצל והוספתי שיני שום וגם תפוח אדמה, ואז כוס תערובת. 


מכסים אותה במים ומעל מוסיפים עוד 2 כוסות של מים.
מתבלים לפי הטעם, אני הוספתי מלח, פלפל, כמון ושורש כורכום. 

לאחר כ-30 דק' ונהנים ממנה בריאה ומשביעה. 





הנטורופתית ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת רשת מכללות "מדיטבע" ויועצת ל"תבואות", מציינת כי התערובת משלבת דגנים וקטניות להשלמת חלבון מלא מהצומח. הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ומינרלים, בהם גופרית (מינרל נוגד חמצון הידוע ב"ניקוי" כבד). התערובת תורמת לתחושת שובע לאורך זמן, ובעלת ערך גליקמי נמוך המאזן את רמות הסוכר בדם ומונע היפוגליקמיה.  מומלץ לשלב את התערובת, לאחר הכנתה, עם סלט של ירקות טריים, מתובל בשמן זית ולימון לקבלת כל אבות המזון בארוחה אחת - טעימה, משביעה ומזינה.
התערובת האורגנית חשובה מאוד לבריאות בהיותה נקייה מחומרי הדברה מזיקים. הגידולים הם טבעיים ללא שימוש בדשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.  



מחיר לצרכן: 16.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.

כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז"א.

להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.

לפרטים: www.tvuot.co.il


 


  :לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...